Zgodba Dostava.si

Bile so sanje, ki so rodile željo, in bila je vztrajnost, ki je željo spremenila v resničnost …

 

 

 

 

 
  Dostava.si se je razvila iz povsem preproste zgodbe ...

Silvestrska noč leta 2012. Evropska prestolnica. Trenutek, ko je dolgo tleča želja zanetila plamen neizmernega hrepenenja po nečem novem. Nečem preprostem. Ustvariti zgodbo, ki bo ljudem povrnila dragoceni čas. Čas, po katerem hrepenimo v krogu družine in najbližjih, ki jih imamo radi. Ni bilo potrebno veliko, da je navdih dobil zgodbo – zgodbo, ki se danes imenuje Dostava.si.

“V središče ustvarjanja smo postavili družino kot skupnost.”

  Pri ustvarjanju osnovne podobe smo se z mislimi vrnili nazaj v preteklost. V čas, ko so bile misli še preproste. Ko je bila zahvala že nasmešek na ustnicah. Pred očmi smo imeli družino ob nedeljskem kosilu. Ko vse diši po tistem pravem, domačem. Ko mati skrbno pogrne staro hrastovo mizo s preprostim rdečo belim prtom. Ko ob nož skrbno postavi žlico in na drugo stran vilice.

Navdihnil nas je ravno ta karirasti belo-rdeči prt, ko tako skrbno pogrnjen prekriva robove kuhinjske mize. Vzorec, ki nam pričara mir domačnosti. Vzorec, ki združuje in povezuje rodove. Vzorec, ob katerem je družina eno.
 

 

  Čas, ki neizbežno beži. Verjetno danes še bistveno hitreje kot nekoč. Nekoč, ko so družinske rutine pomenile več kot današnja hrepenenja. Te rutine želimo vrniti v vaše domove. Želimo, da bodo družine ponovno postale eno.

Ker se zavedamo hitrega tempa današnjega življenja, a žal ne moremo prevzeti vaših obveznosti, smo se odločili, da vam podarimo čas. Čas, ki bi ga namenili pripravi obroka, in vam tako pomagamo povrnili rutino. Rutino, ob kateri boste družina.
 

Pri definiranju družine se nismo omejevali izključno na ožjo družino, temveč smo imeli v mislih tudi prijatelje, znance, sodelavce, … Tiste, ki jih imate radi.

Zavedamo se, da si nobena miza ne zasluži tega imena, kadar ni polna. Polna dobrot, ki si jih želite in jih imate radi. Iz tu izhaja naš osnovni rek »napolnimo mizo«. Saj želimo poskrbeti, da si bo vaša miza vedno zaslužila to ime.